Välja nya fönster

Du som vill  förbättra energieffektiviteten och utseendet på ett hem, du kan fundera på att byta ut de fönster du har idag mot andra. På www.smartafonster.se kan du hitta en hel del bra fönster att välja mellan. 

Ett viktigt val är vad du ska satsa på för material i dina fönster. Det finns olika material att välja mellan när det gäller fönster. Träfönster ger en klassisk och tidlös estetik, men kräver underhåll och kan bli dyrare på sikt.

PVC är ett mer kostnadseffektivt alternativ och kräver mindre underhåll, men kan inte målas om och kan också bli spröda med tiden.

Aluminiumfönster är starka och lättskötta, men kan vara mindre effektiva i att isolera mot värme och kyla.

Bra satsa på energifönster

Det kan vara bra att satsa på att köpa och installera energifönster för att förhindra värmeförlust. Energifönster har högre isoleringsförmåga än traditionella fönster, vilket hjälper till att minska energiförlusterna och sänka dina energikostnader. Oftast så har dessa glas ett eller flera skikt av specialglas, eller ett gasfyllt utrymme mellan glasen, för att hjälpa till att isolera bättre.

Stil på fönstren

När du valt material och om det ska vara ett energifönster, så är det även bra att fundera på vad för stil det ska vara på dina fönster. De kan komma i olika former samt att de kommer med olika öppning och stängningsformer till exempel. Fasta fönster är billigast, men du måste ha minst ett som går att öppna i varje rum, på grund av säkerhet.

 

 

20 Mar 2023