Välj rätt fönster till huset

Varje gång någon pratar om att byta fönster så tänker jag på ett gammalt pappa-skämt. Det får mig alltid att le och även om jag hört den minst 1 000 gånger från min pappa, och kanske dragit den själv en eller två gånger så är den värd att upprepa. Så här kommer den:

- Men Gud, människa! Hur ser du ut egentligen?
- Genom fönstret, hur annars?

Ja, jag vet. Den är rätt torr men om bara en enda av er som läser den skrattar så har jag ändå lyckats. Men hur hamnade jag här? Jo, det var min granne och jag som pratade om hur man väljer rätt fönster till sitt hus. Vi hade en fin diskussion och han visade en bra artikel som du kan läsa här du med. 

Detta kom vi fram till

Efter en stunds dividerande så kom vi ändå fram till en slags konsensus när det gäller val av fönster. Det man ska tänka på är att de passar in med resten av huset, i övrigt får man faktiskt göra lite som man vill. 

Som exempel kan man ju ta en fin trävilla med gammaldags utseende. Byter man fönster där och sätter in kalla stålramar så kan det ju se lite avigt ut. Samma sak med en modern stenbyggnad som innehåller kontor, det blir jättekonstigt om man där sätter in fönster med träramar och spröjs. 

Det enklaste man kan göra är att ta bilder på sitt hus och kontakta företag som byter fönster och be dem om förslag. Då får man alltid proffshjälp och det blir nog mest rätt. 

11 Apr 2022