Ta hand om taket

Något som kan vara lätt att glömma bort, det är att ta hand om taket på rätt sätt. Man tänker inte så mycket på det, eftersom man sällan ser hela. Men att ta hand om taket är viktigt och det på flera sätt. Bland annat är det bra att se till att hålla det rent från kvistar, löv, mossa, grenar och annat. Det är även bra att se till att det inte ligger en massa tung snö på det under vintern. Det kan även komma en dag då det är dags att byta hela taket.

Satsa på en bra taktvätt

Något du bör göra ibland med ditt tak, det är att tvätta det. Du kan välja att göra en taktvätt i Uppsala via ett företag eller så tar du hand om det på egen hand. Fördelen att låtta proffs göra det, är att det blir gjort på ett bra sätt samt att du slipper att ta dig upp på taket på egen hand.

En taktvätt brukar generellt bestå i att man rengör eller behandlar taket. Det så att smuts, mossa och alger försvinner. Olika företag använder sig av olika metoder. 

Ha koll på ditt tak

Om du är husägare, se till att kontrollera ditt tak, minst två gånger per år. Se även till att rengöra dina hängrännor med mera. Genom att kolla igenom taket då och då så kan du direkt se om det krävs att du gör en taktvätt eller om det är dags att göra ett takbyte. 

23 Aug 2022