Smart satsa på en bra regnvattentunna

Det allra enklaste sättet att samla upp regnvatten på, det är att ha en regnvattentunna. Idag finns det många olika modeller och lösningar för detta. Om du vill veta mer om olika modeller, så kan det vara smart att kika på en bäst-i-test.guide. Att samla upp regnvatten är smart, eftersom att det sedan går att använda det till en mängd olika saker. Det går att använda till att vattna med, då det blir torrare, så väl som det går att ha för att tvätta bilen med eller för att bada i!

Sedan är det ju så att det är inte bra om det kommer allt för mycket regnvatten i trädgården eller vid huset, då det kan skada gräsmattan eller husgrunden.

Vilken regntunna ska man välja?

Idag finns det ju en massa olika varianter av regntunnor att välja på, i flera olika material, storlekar och material. Det allra viktigaste, det är att ha rätt storlek på den. Så fundera på hur mycket vatten du vill kunna samla upp. Därefter kan det vara bra att fundera på material. Plast är ett ganska bra alternativ, då det klarar av det mesta. Sedan finns det även andra material, som trä och keramik, men de klarar inte av allt för tuffa väderförhållanden.

Fundera även på om det ska vara ett lock till din tunna eller inte. Det är rätt bra att ha ett lock, för att skydda vattnet i den. 

8 Aug 2022