Skapa mysig trädgård med belysning

Vi är många som älskar våra trädgårdar och eftersom vi gärna använder dem som en oas av välbefinnande så vill vi ju att de ska vara så fina som möjligt. Många väljer att plantera buskar, träd och andra växter på ett sätt som gör att de blommar om vartannat. En hägg intill en syren, som har jasmin inkluderat gör att vi får en vägg av doft och färg från maj till juli!

Men det finns fler sätt att få till en mysig trädgård och en sak som är väldigt populär är att installera belysning i sin trädgård. Hur gör man? Vad ska man tänka på? Här får du mina bästa tips för att skapa en mysig trädgård med belysning. 

Solceller är din bästa vän

Fördelen med att använda belysning som drivs med hjälp av solceller är att du aldrig behöver fundera på elinstallationer som kräver elbehörighet. Du slipper ringa elektriker i Malmö och kan på egen hand sätta upp lamporna och bara njuta.

Det finns många olika typer av solcellslampor och du kan hitta dem från så låga priser som 50 kronor upp till flera tusen. LED-lampor är det bästa, men välj med varmt ljus för bästa resultat. 

Hellre fler lampor än starka lampor

Mitt bästa tips är ändå att satsa på många små och svaga lampor hellre än att belysa ett fåtal växter med starka lampor. Det kan till och med störa både dig och dina grannar om ljuset blir för starkt. När du vill testa belysning för trädgården och se var du kan vilja ha lamporna - lägg (eller ställ) ut ficklampan lite här och där så ser du snart vilka växter som blir vackrast med ljus. 

6 Jan 2023