Satsa på en smart krysslaser

Om du ska renovera inne, eller bygga något ute i trädgården och det är noga med räta vinklar, så kan det vara smart att investera i en så kallad krysslaser. Den kan även kallas för korslaser, linjelaser och laserpass. Om du vill jämföra flera modeller av denna, så kan du göra det på bastitest24.

En krysslaser kan du ha för att mäta ut räta linjer om du ska kakla, men även om du ska bygga ute i trädgården. Det gör det så mycket enklare att mäta och att det verkligen blir räta linjer!

Hitta rätt sorts krysslaser

Idag finns det många varianter av krysslaser att välja på. Det finns billiga varianter som lite dyrare. Det du bör fundera på är bland annat räckvidd. Den bestämmer hur långt du kan se lasern innan den blir svår att se, så om du arbetar på en stor yta kan räckvidden ha stor inverkan på hur mycket du måste flytta och justera lasern. 

Sen var det detta med att välja om det ska vara en grön laser eller om det ska vara en röd laser. Färgen har även den inverkan på räckvidden. Oftast är det så att den röda funkar bäst inne och den gröna om du ska jobba ute. Den syns bra tydligare, så den funkar även inne. Så ska du jobba både inne och ute så kan den gröna vara att rekommendera att välja.

För att jämföra olika så kan du som sagt kolla in bastitest24 och deras test av de olika modellerna. 

13 Mar 2022