Planera en trädgårdsfest

Sommaren är bara runt hörnet och den perioden av året är ju pefekta tiden för trädgårdsfester. Om du tänker dig att ha en framöver, så kan det ju vara bra att få lite tips och råd du kan ta till dig. En trädgårdsfest kan du ha när du vill under sommaren och flera gånger om med för den delen! 

När du ska ha en fest i trädgården, fundera på hur stor den ska vara och hur många som ska bjudas. Sedan är det bara att skriva inbjudningar och skicka ut.

En plats att vara på i trädgården är ju att rekommendera. Du kan hyra partytält om du vill till exempel. Det är bra att ha, eftersom att det svenska vädret kan vara ombytligt. Utöver det så ha ett festområde, där du kan lägga ut mattor, sätta ut möbler, ha mjuka dynor med mera. Häng gärna upp lyktor och girlanger med.

Vad för mat ska du bjuda på?

På en trädgårdsfest är det ju även trevligt att ha mat. Att grilla är ju ganska klassiskt och det kan då vara knytis, eller att alla har med sig själva det de vill grilla. Det så att du slipper stå för all mat. Se även till att alla hjälper till med grillningen.

En annan idé är att du satsa på buffé. Även här kan ni satsa på knytkalas, att alla har med en eller två rätter och att alla delar på allt att äta. 

Glöm inte att ha en bra kylanordning för alla drycker med!

Fundera även på detta:

28 Mar 2022