Funderingar kring pool

Att ha en egen pool är det många som drömmer om, även jag. men hur svårt är det att skaffa en egentligen? Kan man bygga en hur man vill och klarar marken av att bära upp den vikt som allt vatten innebär? Jag har kikat lite på pool online och har fått en del svar som jag tänkte dela med mig av. På Poolkungen.se kan man hitta massor med information om man vill läsa mer, och där finns det också tips på hur man ska tänka när man väljer pool till hemmet. 

Bygglov, behövs det?

I regel krävs det inte ett bygglov för att bygga en pool hemma vilket är positivt. Däremot kan det behövas marklov eller en enkel anmälan om att den byggs. Det gör du enkelt i din hemkommun genom att kontakta din kommun. 

Det som däremot krävs, och det är stenhårda krav, är att den blir barn- och djursäker. En utomhuspool måste ha skydd som gör att det är omöjligt att ramla ner i vattnet. Det kan vara ett överdrag som tål ordentligt med vikt och det kan vara ett staket. Själv tänker jag nog satsa på både hängslen och bälte! Det blir nog staket runt, och ett poolskydd som man kan dra över när den inte används. Då slipper man ju dessutom att få massor med löv och skräp i vattnet. 

Nu ska jag kontakta kommunen och se vad som krävs för mig. Sen får vi se om det blir en pool här eller inte. 

18 Dec 2021