En idé till en grind

För ett par år sedan var jag i Alingsås och besökte potatisfestivalen och vi passade på att strosa runt lite för att se stan lite. Vi kom till en djurpark intill ett vackert slott och när vi sedan gick därifrån valde vi att följa ån och där såg jag plötsligt ett hus. Det var inte huset i sig som fångade ögat, utan grinden in till trädgården. Tyvärr har jag ingen bild på den för jag tänkte aldrig på att fota men den grinden har funnits i mitt huvud ända sedan dess. 

Nu har den fått mig att börja rita lite på en idé till en grind som jag vill ha i min trädgård. De ska vara av metall, precis som den jag såg, och jag vill ha stenar integrerade i den och även intrikata mönster som gör att grinden ser levande ut. 

De finns nog inte

Jag är rätt säker på att grinden jag såg den gången var handsmidd och om jag ska få till något som kommer i närheten av min idé så måste jag hitta en svets i Stockholm som kan det här med smide, svets och metall på ett bra sätt. 

Efter lite letande har jag hitta JE:s Svets och Smide AB, som finns på jessvetssmide.nu, och jag ska rita upp min idé och åka dit och se vad de säger. Jag hoppas innerligt att de som jobbar där kommer bli glada över ett lite annorlunda projekt och att de är villiga att testa. 

20 Mar 2022