En arborist kan hjälpa

Alla vi som älskar att jobba i våra trädgårdar har någon gång i livet råkat ut för träd som måste bort. Ibland är det ett mindre träd som man kan ta med en vanlig handsåg men då och då dyker det upp ett monster till träd som kan bli lite farligt. 

En vän till mig som bor i Sollentuna vet att jag brukar ta ner träd på egen hand och ringde till mig. Jag åkte dit för att titta och insåg att det kunde bli jättedumt. Trädet var rätt högt och det skulle behöva komma ner i flera sektioner om man inte skulle skada taket på huset. Så vi sökte online efter trädfällning i Sollentuna och hittade en firma som tar hand om risktärd som de kallar det.  

Det tog dem en timme

Min vän ringde mig i dagarna och berättade att nu var trädet borta. De hade klättrat upp i det och sågat bort en tredjedel först, och sedan en bit till lite längre ner. Sedan tog de den nedre delen sist och avslutade alltihop med att fräsa bort stubben också. Själva trädfällningen gick på en timme och sedan tog det väl lika länge till att forsla bort trädet och fräsa stubben. Det kallar jag effektivitet! Skulle jag någonsin behöva samma typ av hjälp så ringer jag nog dem jag med och jag betalar mer än gärna deras resekostnader om det skulle behövas. 

27 Mar 2022