Bra att göra i trädgården i februari

Än är det ett tag kvar till våren och ute är det inte allt för mycket du kan göra i februari månad. Än finns det risk för snö och att det blir väldigt kallt. Dock finns det en del saker du kan göra nu.

Under februari kan du vid behov beskära dina äpple- och päronträd. Se även till att alla dina träd är skyddade rån rådjur och gnagare som kanin, sork och möss. Buskar och träd är mest utsatta. Trädstammar kan skyddas med olika former av stamskydd, i form av kokosfibrer, plastspiraler eller stålnät. 

En sak du kan göra nu, det är att börja göra planer för din trädgård. Det kan faktiskt vara lättare att se helheten i trädgården när den ligger kal och öppen.

Satsa på grönt och skönt inomhus

Man längtar ju nu en hel del efter grön växtlighet, så att satsa på att ha en del inne nu, det är inte fel! En enda bukett tulpaner kan fylla ett helt rum med löfte om vår! Du kan även satsa på att odla krasse. 

Passa även på att botanisera bland fröer och börja planera för dina sådder. Många perennfröer behöver komma i jorden redan nu, för att hinna blomma i år

28 Jan 2022