Belysning i trädgården

Att ha belysning ute i trädgården är ju fint, men det gäller att tänka till lite. Ibland är det ett måste att göra en ny elinstallation. Då är det ett måste att ringa en elektriker i Båstad, eller där man bor, så att de kan göra det åt en. 

Grejen är ju att el, fukt och kyla kan vara en farlig kombo, så ha rätt sorts lampor och belysning, som är menat att vara utomhus. De ska till exempel ha rätt IP klass. Sedan så ska belysningen ute även anslutas till jordade uttag utomhus. Det även om du "bara" har en ljusslinga på balkongen. 

Ha jordfelsbrytare

Belysning ute, samt även andra elektriska produkter som används ute, de bör vara anslutna till en jordfelsbrytare. Den kan nämligen snabbt bryta strömmen om något med elen felar eller om något blir strömförande. 

Man bör även se till att kontrollera alla skarvsladdar som används utomhus att de är jordade och har rätt IP-beteckning. Man bör även kontrollera att sladdar och stickkontakter är hela innan du monterar belysningen. 

Göra fint i trädgården med rätt sorts lampor

Idag finns det ett brett utbud av utomhusbelysning att välja på. Det gör att du kan göra det riktigt fint i din trädgård, genom att välja rätt sorts lampor samt se till att belysa olika delar. Det är fint med lampor längs med gångar så väl som det är fint att belysa fasaden. Det är ett måste med en bra entrélampa samt även gärna vid garaget.

8 Mar 2022