Att göra i trädgården i juli

Trädgårdens högtidsstund, det är nu, under juli månad. Nu kan du njuta av frodig blomning, smakrika grönsaker samt att du nu helt enkelt kan gå runt och pyssla och dona lite i din trädgård. Denna månad är även bra om det är så att du vill ta tag i ett lite större projekt, som ny rabatt eller förbereda för nästa års odling.

Om du har fruktträd, då ska du kartgallra. Det så att du får plats med frukter som kan växa sig fina. Har du bärbuskar, sätt nät på dessa, så att inte fåglarna tar bären.

Passa även på att safta, sylta och konservera frukt och bär nu. Det går även bra att frysa in, för att ha senare i höst och vinter. 

Fler bra tips

Du som har träd, du kan beskära dem nu, då det görs bäst i JAS månaderna, alltså juli, augusti och september. På dina perenner och sommarblommor kan du även knipsa av det som blommat klart, för att ge dem chansen att blomma en gång till före hösten. 

Ett tips för dig som vill ha rosor inne, som håller länge, det är att köpa evighetsrosor på www.blossomia.se. Om du har stockrosor ute, som fått gula eller bruna prickar på blande, så kan det vara så kallad stockrosrost. Plocka genast bort alla angripna blad så kan du förhindra att hela plantan drabbas.

Sedan, passa även på att njuta av din trädgård under denna månad!

20 Jul 2022